Personal tools
You are here: Home Aktiviteter
Document Actions

Aktiviteter

Vinter


Leilighetene ligger 730 moh, i et snøsikkert område med 140 km pre­parerte langrennsløyper rett utenfor døren. Snøen ligger gjerne helt til mai i den tørre, fine luften. Solrike skiturer på våren er noe en kan se frem til hvert år. Det er kort vei til høyfjellet og Valdres alpinsenter ligger kun 15 minutter unna.

Valdres er et område med sterke kulturelle røtter og en lang tradisjon som ettertraktet hytteområde.

Valdres gir rikelig med skiopplevelser for hele familien. Alt fra rolige familieturer i fint terreng til krevende toppe-turer.


Høyfjell

Synnfjell, det nære høyfjell, reiser seg markant opp fra terrenget omkring og kan sees på lang avstand. Spåtind er fjellmassivets toppunkt med sine 1414 høydemeter og er et ettertraktet og ganske enkelt turmål. Raskeste veg opp til toppen er i fra Fjellsetra, helt på grensa mot Nordre Land. Det går også merkede stier og løyper fra Glenna og Gamlestølen i sørvest, Leningen i nordvest, Spåtind Høyfjellshotell i nordøst og Hugulia i sørøst. Ønsker man variasjon, har man derfor fire forskjellige angrepsvinkler for å nå toppen. Offentlige veger finnes både fra Bakkebygda i sør over mot Nord-Torpa, og fra vest opp til Leningen. Med en stigning på rundt 500 høydemeter er Spåtind en flott dagstur for spreke familier med litt større barn. Et annet flott turmål er Jomfruslettfjellet. Kanskje Etnedals mest besøkte topp (1 154 moh.), og et oppnåelig turmål for de aller fleste.

På tur

Appelsin og selvgrillete pølser er kos når man er på skitur.

Valdres Alpinsenter i Aurdal

Fart og spenning – veien er kort til alpinbakkene. Her finner man skiutleie, skiskole, barnebakker og andre løyper med stigende vanskelighetsgrad. Offpist. Hopp og rail for snow­boardere. Kafé, restaurant og afterski, så her er alt for enhver smak.


SOMMER


Sommeren byr på utallige aktiviteter både til vanns og til fjells. Muligheter for alt fra rafting og padling til rolige spaserturer i naturskjønne omgivelser. Morénegrunnen gjør det tørt og fint, og det er gode stabile værforhold.
Perfekt for minstemann og resten av familien som ønsker naturen rett utenfor døren.

Golf

Valdres Golf er en topp bane kun 10 minutter unna. Stort øvingsområde med stor puttinggreen og sandbunker – samt ­driving range. Både hoved­banen og øvingsbanen holder meget høy standard. Valdres Golf har en avslappet og hyggelig atmosfære. Valdrestunet har gode avtaler, bla. er følgende gratis for en person i et år: Medlemskap, grønt kort-kurs med pro, og ubegrenset spill.
Greenene regnes for å være noe av det beste en finner i Norge, og kvaliteten er like god på øvingsbanen som på hovedbanen.

Tur

Flotte turmuligheter er vel stikkordet for Valdrestunets beliggenhet. Opplevelsen starter rett utenfor døra, eller man kan ta dagsturer til nærliggende Synnfjell eller Jomfruslettfjellet. Vil man maksimere er ikke turen lang til Jotunheimen og f.eks Besseggen, et av Norges og kanskje verdens beste turmål. Vannene rundt Valdrestunet gir alt man ønsker for en fin tur kombinert med bading og en fiskestang.

Sykling

Nærområdet gir mange muligheter for sykkelopplevelser. Man kan ta med sykkelen til Stølsvidda som regnes som et av landets beste sykkelområder. Dette sammenlignes av mange med danskenes Bornholm.

Dyr

Valdres har et rikt dyreliv og en tur i naturen kan by på mange opplevelser. Stølstradisjonen gir også rikelig med synsinntrykk av beitedyr som ku, sau, geit og reinsdyr. Du kan også oppleve Elgsafari med elggaranti og se bjørn i Vassfaret bjørnepark. Det er rikelig med muligheter for hesteridning.

FISKE

Sportsfiskere betegner Valdres som et eldorado for stangfiske
Fra Valdrestunet er det kun en rusletur til stor ørret. Det er få forunt å få oppleve ­elvene og vannene her på sene sommerkvelder, med solnedgang, fiskevak, stillhet og bålkos. Sportsfiskere tar opp store mengder fisk hvert år med stang. De nærliggende elvene Etna og Begna er yndede fiskeelver.

JAKT

Området byr på gode jaktforhold
Det finnes mye vilt i området, og det er mulig å delta i jaktlag (pris­eksempel: sesong 2008 – kr 2,70 pr. mål). Det er store områder av urørt natur med et rikt dyreliv, bl.a. elg, hjort, rådyr, og rype.

Elvesport

Padling, kano og rafting er aktiviteter du kan oppleve i nærmiljøet. Flåteferd i begna fra Bagn til Fønhusbruar får adrenalinet til å bruse. Nedenfor Fønhusbrua er det ideelt for kanopadling i stille farvann gjennom skog og kulturlandskap. Etnas ville stryk og fosser er et eldorado for kajakkpadlere.

Fjellklatring

For de vågale er det mange utfordinger. I Valdres strekker 17 topper seg over 2000 meter i Bygdin/Tyen området. Isklatring i Stavadalen er en aktivitet for den som vil prøve noe nytt.

BÆR

Blåbær, tyttebær og molter i rikelig monn.01 aktiviteter

 

02 aktiviteter

 

03-side-11.jpg

 

04-20506496.jpg

 

05-20506386.jpg

 

05-20608691.jpg

 

06-20608656.jpg

 

07-20601109.jpg

 

 

08-20507003.jpg

 

10-20309410.jpg

 

11-20506078.jpg

 

12-20308087.jpg
 

Design og publiseringsløsning: Grieg Medialog AS © 2007